Ruim 1.200 atleten aan start IRONMAN Maastricht

Foto: © IronMan.

Voor de eerste editie van IRONMAN Multisport Festival Maastricht – Limburg van 2 – 4 augustus hebben zich al meer dan 1.200 atleten ingeschreven. Deelnemers doen mee aan de IRONMAN 4:18:4 (sprinttriatlon), IRONMAN 5i50 (olympische afstand), Maastricht Sport NightRun (5 km funrun) of de Maastricht Sport IRONKIDS.

Wedstrijddirecteur Rob Frambach: “De afgelopen jaren hebben Maastricht en IRONMAN al aangetoond een gouden combinatie te zijn. De lange afstand bleek een schot in de roos, maar was misschien nog niet voor iedereen weggelegd. Met kortere afstanden denken we dit jaar de drempel voor triatlonsport te verlagen. De IRONMAN 4:18:4 is er voor personen vanaf 14 jaar. Dus ook mensen die normaal gesproken niet mee kunnen doen aan een IRONMAN-wedstrijd, bieden wij nu de kans om in IRONMAN-sferen te komen.”

Aan de vooravond van de IRONMAN-wedstrijden kunnen inwoners van de regio Maastricht en de atleten en hun familie alvast warmlopen tijdens de Maastricht Sport NightRun: een 5 kilometer lange Urban Trail door de historische binnenstad van Maastricht. Op zaterdagochtend bewijzen de allerjongsten dat zij ook onderdeel zijn van de IRONMAN-familie tijdens de Maastricht Sport IRONKIDS: een run-bike-run of zelfs een heuse swim-bike-run.

Op zaterdagmiddag vindt de IRONMAN 4:18:4 plaats: een zogenaamde sprinttriatlon. Met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en als afsluiter 4 kilometer hardlopen is dit een mooie instapper voor de beginnende triatleet. Het weekend eindigt op zondag met de IRONMAN 5i50, een wedstrijd voor de triatleet met wat ervaring: 1,5 kilometer zwemmen, 50 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen om de wedstrijd compleet te maken.

Bij deelname ontvangen atleten onder meer een medaille, finishshirt en een slingbag (IRONMAN 4:18:4) of rugzak (IRONMAN 5i50). Bij de deelname aan de Maastricht Sport NightRun ontvangen deelnemers een NightRun T-shirt en een LED stick.

Inschrijven voor het IRONMAN Multisport Festival Maastricht – Limburg is nog mogelijk tot en met zondag 28 juli. Daarna is het alleen mogelijk om in te schrijven bij de registratiebalie op de IRONMAN-expo in de Rebelle, Kesselskade in Maastricht. De expo is open vanaf vrijdag 2 augustus om 12.00 uur. Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op www.ironman.com/multisportmaastricht.