Nieuw hitterecord; Nog nooit zó warm in Limburg

Foto: © Pixabay.

Gisteren is er een nieuw Nederlands temperatuurrecord gevestigd. In Gilze-Rijen werd om 14.57 uur een temperatuur van 38,8 graden gemeten.

De definitieve maximumtemperatuur komt nog hoger uit. Het oude record werd bijna 75 jaar geleden gevestigd, op 23 augustus 1944 in Warnsveld, nabij Zutphen.

Na het overschrijden van het oude record, kort voor 15.00 uur, door Gilze Rijen werd uiteindelijk Eindhoven de nieuwe recordhouder met 39,3 graden. In totaal gingen vier KNMI stations door de grens van 39 graden: Eindhoven, Gilze RIjen, Ell en Arcen. In Volkel werd het 38,9 waarmee het ook warmer was dan Warnsveld. In Maastricht werd het oude Warnsveld record geëvenaard.

Arcen
Het weerstation in Arcen gaf aan het einde van de middag een temperatuur aan van 39,2 graden. Dat is de hoogste temperatuur ooit gemeten door het station in Arcen. Het Limburgs record stond sinds 1947 op naam van Maastricht met 38,4 graden.

Donderdag wordt verwacht dat het nog zeker één graad warmer wordt. Kans dus dat het record van woensdag nog geen dag standhoudt.

Reacties