Gaston Salasiwa tekent bij MVV Maastricht

Foto: © MVV.

MVV Maastricht heeft zich versterkt met de 32-jarige Gaston Salasiwa. De tweebenige speler tekende bij de club uit De Geusselt een contract voor een seizoen met de optie voor nog een tweede seizoen.

Technisch directeur Ron Elsen: “Salasiwa is een speler met ruime ervaring, op meerdere plekken inzetbaar. Hierdoor heeft onze trainer ook meer keuzemogelijkheden.”

De favoriete positie van Salasiwa is links op het middenveld. “Ik ben tweebenig maar ben het liefst links op het veld te vinden. Neemt niet weg dat ik ook op andere plekken goed uit de voeten kan”, zegt de nieuwe aanwinst die al ruim twee weken met de selectie van Darije Kalezic meetrainde. “Er heerst een goede sfeer binnen de groep. Daarnaast is de trainer duidelijk en positief.”

Vanuit de jeugd van Ajax ging Salasiwa naar AZ om vervolgens via Telstar en opnieuw AZ te belanden in Indonesie bij Bintang Medan (Sumatra). Na een jaar keerde hij terug naar Nederland. Via Telstar en  Almere City speelde hij afgelopen seizoen in Noorwegen bij Notodden en maakt nu de overstap naar MVV Maastricht.