Joy Lance Mickels komt naar MVV

20-08-2020: voetbal: MVV Maastricht spelerspresentatie: Maastricht

L-R:
20-08-2020: voetbal: MVV Maastricht spelerspresentatie: Maastricht L-R:
Foto: © MVV Maastricht.

MVV Maastricht en Joy Lance Mickels hebben een contract met elkaar gesloten voor de duur van een jaar. Verder is er een optie voor een tweede seizoen. De Duitse aanvaller komt over van Carl Zeiss Jena.

Mickels is tweebenig, speelt normaliter linksbuiten maar kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. “Door zijn komst is er meer variatie in de voorhoede mogelijk. Mickels is snel en heeft altijd een onverwachte actie in petto”, licht Ron Elsen, technische
directeur van MVV Maastricht toe. “Lance stond al wat langer op ons lijstje. We zijn daarom ook verheugd dat hij MVV’er wordt.”

Joy Lance Mickels wist in de voorbereiding al doeltreffend te zijn voor de Maastrichtenaren. Tegen het Belgische Westerlo maakte hij op fraaie wijze het enige doelpunt voor MVV. “Dat is ook wat ik wil. Doelpunten maken, mensen gelukkig maken.
Maar ook de beslissende assist geven. Mooi toch”, zegt de 26-jarige Lance (zijn roepnaam). “Ik streef naar een mooi seizoen en wie weet misschien zelfs de playoffs.”

Nu nog woont de aanvaller in Monchengladbach maar hij verhuist binnenkort naar Maastricht. “Een prachtige stad. Mijn vriendin heeft altijd al van Maastricht gehouden dus ken ook ik de stad goed.” Lance Mickels begon zijn carriere in Monchengladbach, speelde vervolgens bij FC Schalke 2, Alemannia Aachen, Wacker Nordhausen en het laatste bij Carl Zeiss Jena.