[VANDAAG] De Coca-Cola kersttruck komt naar Maastricht

Foto: © Coca Cola.

De iconische kersttruck van Coca-Cola gaat ook dit jaar weer door ons land toeren. In december doen de kerstman, zijn elfjes en de kersttruck o.a. Maastricht, Valkenburg en Roermond aan. Dit jaar brengen ze een belangrijke boodschap mee, namelijk om verschillen opzij te zetten en samen aan tafel te gaan om dit bijzondere moment van verbondenheid te delen.

Coca-Cola zet deze boodschap kracht bij door het Rode Kruis te steunen. Bezoekers van de kersttruck kunnen kerstsokken of cadeaupapier meenemen in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van heerlijke hapjes gemaakt door vrijwilligers van de Welcome app.

What we share is stronger
Dit jaar staat de kerstcampagne van Coca-Cola in het teken van ‘What we share is stronger’. Wat ons verbindt is sterker dan wat ons verdeelt. Met deze kerstcampagne nodigt Coca-Cola mensen van over de hele wereld uit om het goede in anderen te zien, verschillen opzij te zetten, vooroordelen los te laten en ons te richten op de gelijkenissen.

Niemand staat er alleen voor
Coca-Cola en Het Rode Kruis zijn al meer dan 100 jaar met elkaar verbonden. Door elkaar te omarmen en een steuntje in de rug te bieden komen we een stuk verder met elkaar en staat niemand er alleen voor. Dit jaar kunnen bezoekers bij de kersttruck inpakpapier of kerstsokken meenemen in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar hulpactiviteiten van het Rode Kruis om mensen in nood te helpen. Bezoekers van de kersttruck kunnen daarnaast ook genieten van lekkere hapjes en goed gezelschap van over de hele wereld. Daarvoor heeft Coca-Cola de samenwerking opgezocht met Welcome App, een app die nieuwkomers zich sneller thuis laten voelen in Nederland. Dit doen ze door hen te verbinden met locals en lokale organisaties en antwoorden te bieden op alledaagse vraagstukken.

Een mysterieuze (kerst)man
Bij deze campagne hoort ook een nieuwe tv-commercial. In 1931 bedacht Coca-Cola een van de beroemdste kerstpersonages: de Kerstman in de iconische kleuren rood en wit. Deze kerstperiode zien we het leven door de ogen van de Kerstman. Een geliefde man, maar ook beetje mysterieus. Anders dan anders. Hij woont op de Noordpool en komt één keer per jaar naar ons toe, klimt op onze daken en breekt als het ware bij ons in om cadeaus te geven. En wat doen wij? We verwelkomen hem, want het maakt niet uit hoe anders iemand is, als je simpelweg het goede in een ander ziet.

De kersttruck is te vinden op de volgende locaties
11 december: Maastricht, Vrijthof
12 december: Roermond, Designer Outlet Roermond
13 december: Valkenburg, Santa’s Village
14 december: Valkenburg, Santa’s Village
21 december: Maastricht, Vrijthof