Ten­toon­stel­ling 75 jaar la­ter ver­lengd

Foto: © Provincie Limburg.

De tentoonstelling ’75 jaar later – Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg’ is verlengd tot 28 januari 2020. Dit wegens de brede belangstelling, die dit onderwerp oproept.

Een speciaal voor deze tentoonstelling ontworpen educatief programma heeft inmiddels de belangstelling gewekt van enkele Limburgse basisscholen.

Aan ’75 jaar later’ is inmiddels de presentatie ‘Nooit bevrijd – Sinti in Limburg’ toegevoegd, over het lot van deze gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. De laatste dag van deze tentoonstelling valt samen met de herdenking van de bevrijding van kamp Auschwitz op 27 januari 1944.

Op donderdag 6 februari om 17 uur opent Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum, in de centrale hal van het Gouvernement aan de Maas in Maastricht de volgende tentoonstelling in het kader van 75jaarbevrijdinglimburg.nl: ‘Metamorfose van de herinnering’, met foto’s uit de serie World War Two Today van Roger Cremers, videowerken van Charlotte Lagro en beelden, tekeningen en schilderijen van Marta & Slava.