Dankzij Maastrichts bedrijf Carbonara is Fiat 500 nu ook elektrisch

Foto: © Carbonara.

Het Maastrichtse bedrijf Carbonara heeft  een elektrische versie van de populaire Fiat 500 op de markt gebracht. De Fiat Carbonara Electric, kortweg 500CE zal op de beurs; Interclassics Maastricht in het MECC gepresenteerd worden. De beurs is te bezoeken van 10 tot en met 13 januari. 

Het klimaat om ons heen, zowel van onze aarde als de wetgeving, verandert. Daardoor komt de toekomst van de klassieke auto in het straatbeeld in gevaar. Een oplossing is het ombouwen van de vervuilende benzine- en dieselmotoren naar een elektromotor. Een 100% elektrische aandrijving is geluidloos, stoot geen schadelijke gassen uit bij gebruik en kan daarmee probleemloos in de stadscentra met de strengste milieuzones gebruikt worden.

Het uiterlijk en interieur van de Italiaanse auto blijven hetzelfde, met uitzondering van een led-display met informatie over de elektrische aandrijflijn dat de plaats van de asbak in heeft genomen. Ondanks dat de auto vooral is ontworpen voor het stadsverkeer, kan de elektrische Fiat 500 uiteraard de  snelweg op. De Rijksdienst Wegverkeer heeft de 500CE goedgekeurd voor het gebruik op Europese wegen.