Buurt wil via kort geding Coop-supermarkt Jekerkwartier Maastricht voorkomen

Foto: Pixabay.

Het is al een maandenlange strijd van de buurt ; Ze zijn tegen de komst van een Coop-supermarkt in het Jekerkwartie omwonenden willen nu middels met een kort geding de al gestarte verbouwing stil laten leggen.

Omwonenden – waaronder twee buurtwinkels – en al eerder ook de Liberale Partij Maastricht (LPM) zijn van mening dat de komst van de supermarkt in strijd is met de gemeentelijke detailhandelsvisie, zo meldt de site van RTV Maastricht. Volgens die visie zou zich alleen detailhandel met een vernieuwend karakter in de buurt mogen vestigen. Ook zou de komst van de Coop een bedreiging zijn voor het specifieke karakter van de wijk en de kleinschalige middenstand in dat gebied.

Eerdere bezwaren
Volgens de gemeente is toetsing van de detailhandelsvisie niet aan de orde omdat de Coop op de plek komt van een voormalige keukenspeciaalzaak en daarom niet geldt als een locatie waar nieuwe detailhandel wordt gevestigd. Daarom werden alle eerdere bezwaren afgewezen.

Vanwege de lopende verbouwing hebben de omwonenden nu besloten een kort geding aan te spannen om de bouwwerkzaamheden stil te leggen. Het kort geding dient aanstaande vrijdag in Roermond.

Reacties

article
12974
Buurt wil via kort geding Coop-supermarkt Jekerkwartier Maastricht voorkomen
Het is al een maandenlange strijd van de buurt ; Ze zijn tegen de komst
https://maastricht.nieuws.nl/nieuws/12974/buurt-wil-via-kort-geding-coop-supermarkt-jekerkwartier-maastricht-voorkomen/
2019-01-09T18:52:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/212/2019/01/09185049/recht-rechter.jpg
nieuws, Zakelijk