Maastrichtse Liberators grote verrassing op festival

Foto: bruis

Ook dit jaar komt er een Bruis. Dat werd door de Muziekgieterij niet zonder trots bekendgemaakt. Grote verrassing in de (voorlopige) line-up is de Maastrichtse rock&roll band Liberators, die onlangs na een afwezigheid van meer dan 25 jaar hun comeback vierden.

Lange tijd hing het doorgaan van het gratis en driedaagse festival bij de Tapijnkazerne in Maastricht aan een zijden draadje wegens de verliezen die vorig jaar werden geleden. Maar mede dankzij financiële hulp van de gemeente kan Bruis 2016 toch doorgaan. Het wordt weliswaar een kleiner festival, maar wederom met een spraakmakend programmering geheel in de lijn van de vorige edities.

Bruis 2015 kende vanwege het slechte weer een negatief resultaat dat met behulp van de gemeente is weggewerkt. Dit heeft de organisatie doen besluiten om dit jaar een kleinere versie van Bruis te organiseren, met twee podia en faciliteiten ingericht op 3000 bezoekers. Verder zullen alle aspecten waar het festival om bekend staat aanwezig zijn; goede muziek, een fijne sfeer, lekker bier en bourgondisch eten.

Bruis staat daarnaast ook bekend als een gratis festival, en dit zal altijd een uitgangspunt blijven. De organisatie kan zich dit jaar echter niet opnieuw een verlies permitteren en heeft daarom wel besloten om op vrijdag een ‘Bruis Exclusive’ te organiseren met een entree van 20 euro. De zaterdag en zondag blijven gratis, maar omdat de capaciteit dit jaar beperkt is (van 8000 naar 3000 bezoekers per dag) adviseert de organisatie om voor de zaterdag en/of zondag van tevoren een plek op het festival te reserveren. Dit kan door middel van het kopen van een voucher van € 10,00 per dag. Deze vouchers geven recht op 4 consumptiebonnen en gegarandeerde toegang tot Bruis tussen 13:00-15:00 uur.

De vouchers en de ‘Bruis Exclusive’ tickets kunnen vanaf 4 juni  om 12 uur s’middags online en offline gekocht worden. Online via www.bruismaastricht.nl en offline bij de lokale Primera winkels en de Muziekgieterij (in het weekend tussen 12 en 14 uur en doordeweeks tijdens kantooruren).

Door het kopen van een kaart voor ‘Bruis Exclusive’ wordt het mogelijk gemaakt om Bruis op zaterdag en zondag gratis toegankelijk te houden en hoopt de organisatie de weg vrij te banen om in 2017 gewoon weer een volledig gratis festival aan te bieden.

De (voorlopige) programmering is:

Vrijdag 2 september’Bruis Exclusive

Ane Brun

Palace

Whispering Sons

A Liquid Landscape

& MORE TBA

Zaterdag 3 september

Jonathan Jeremiah

Admiral Freebee

Rag’N’Bone Man

Ciaran Lavery

Faces On TV

La Jungle

Storksky

Aïcha Cherif

& MORE TBA

Zondag 4 september FREE

Balthazar

Aidan Knight

Flying Horseman

Bombay

Kalulu

The Liberators

Machete Nightclub

& MORE TBA

Vitamine Bruis

Nieuw dit jaar is Vitamine Bruis waarin  bands uit de Euregio de kans krijgen om te spelen op het festival. In totaal zullen 12 bands via twee voorrondes op 2 en 9 juli en een finale op 23 juli onderling strijden voor een mooi prijzenpakket met o.a. een openingsspot op Bruis 2016, een studiosessie en masterclasses van verschillende professionals. Naast de BRUIS jury zal ook het publiek een stem hebben in wie uiteindelijk op het affiche van Bruis 2016 zal pronken. Bands uit de Euregio kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd bij [email protected].

Bruis Maastricht wordt dit jaar gehouden op 2,3,4 september op het Sportterrein De Koompe, Prins Hertogsingel 55 Maastricht.

Reacties