Speelgoedwinkel Intertoys vraagt uitstel van betaling aan

Foto: © Google Maps.

Speelgoedketen Intertoys heeft dinsdag uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt Het Financieele Dagblad. De ruim 250 Nederlandse Intertoysfilialen en honderd franchisewinkels blijven voorlopig open. Het uitstel werd  aangevraagd vanwege “de aanhoudende zware marktomstandigheden”, staat in een verklaring van de speelgoedwinkelketen.

In Limburg hebben we 21 vestigingen van de speelgoedketen, waaronder in Maastricht. Zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst kunnen klanten gekochte producten nog steeds retourneren. Ook de webwinkel is nog in de lucht.

Onzeker
Voor de medewerkers, franchisenemers en leveranciers brengt de maatregel veel onzekerheid met zich mee, erkent Intertoys-ceo Armbruster. “Maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven ons geen alternatief.” Hij wijst erop dat speelgoedwinkels hun verkopen de afgelopen tien jaar hebben zien halveren. Ook is er een toenemende concurrentie van discounters als Action en Flying Tiger.

Marktomstandigheden
Volgens het bedrijf zijn ‘aanhoudende zware marktomstandigheden’ de oorzaak van de huidige situatie. De bewindvoerders Jasper Berkenbosch en Joris Lensink bereiden met het management een herstructurering voor. Intertoys (inclusief de formules Bart Smit en Toys XL) werd in 2017 verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Deze stelde een nieuw management aan, maar nog steeds zag de keten verkopen weglekken naar internetwinkels.