Kai Heerings tekent bij MVV

Foto: ©MVV Maastricht en Kai Heerings. Via persbericht

Kai Heerings heeft een contract voor een seizoen getekend bij MVV Maastricht, met een optie voor nog een jaar. De van geboorte Amsterdammer was al een tijdje op proef in Maastricht.

“Heerings is een speler met ruime ervaring. Kai moet met zijn ervaring leiding nemen zowel op het veld als in de kleedkamer”, zegt technisch directeur Ron Elsen.

De 30-jarige Heerings speelde afgelopen seizoen in India voor NorthEast United FC. Een club die uitkomt in de hoogste klasse van India en speelt in de stad Guwathi, de grootste plaats van de Indiase staat Assam (ruim 800.000 inwoners). Heerings was in het verleden vier jaar selectiespeler van FC Utrecht en twee jaar actief voor Fortuna Sittard. Verder kwam de verdediger uit voor Cambuur, Helmond Sport, SKN St. Polten (Oostenrijk) en FC Homburg (Duitsland).

“Ik kan niet wachten om te beginnen”, zegt Kai. “Ik heb een positief gevoel over mijn komst naar MVV. Als routinier vind ik het een mooie uitdaging om de jonge jongens te steunen en te sturen. Ik denk ook dat MVV een mooie combinatie tussen jong en oud heeft. Ik ben ervan overtuig: het wordt een mooi voetbaljaar.”