De Groene Loper Run in Maastricht wordt in 2020 uitgebreid met marathon

Foto: © Pixabay.

De Groene Loper Run in Maastricht wordt in 2020 uitgebreid met de marathon. Dat maakte de organisatie op paasmaandag bekend na afloop van de 2e editie van dit hardloopevenement.

De snelle hardloopwedstrijd de Enexis Huis Groene Loper Run keert op paasmaandag 13 april 2020 terug naar Maastricht. Naast een mooi en snel 5 km en 10 km parcours, een halve marathon én een kidsrun wordt er voor de derde editie van de wedstrijd een marathon toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen worden.

De wedstrijd, die bekend staat om parcoursen waar veel PR’s sneuvelen, voert haar deelnemers net als voorgaande jaren grotendeels over de Groene Loper, het gebied bovenop de A2-tunnels in Maastricht.

De Groene Loper
De Groene Loper is het gebied bovenop de A2-tunnels in Maastricht. Waar vroeger de snelweg met het bijbehorende verkeer midden door de stad raasde, ligt nu een prachtige, groene omgeving waar mensen samenkomen om te wonen, werken en recreëren. Met het feestelijke openingsweekend van de Groene Loper in 2018 werd het gebied figuurlijk teruggegeven aan de stad.