MVV wint oefenpot van Bursaspor (1-2) dankzij sterke 2e helft

Met dank aan met name een sterke tweede helft wist MVV Maastricht op zondag 6 januari het volle pond te pakken in de oefenwedstrijd tegen de Turkse eersteklasser Bursaspor. De Turken begonnen in Kundu op het gladde natuurgras furieus aan de wedstrijd.

In de eerste vijf minuten lag de druk vol op de MVV-verdediging. Luc Mares moest al na vijf minuten ingrijpen, maar deed dat in de ogen van de Turkse referee onreglementair: penalty. Erdogan wist het buitenkansje wel te benutten: 1-0. Daarna kwam MVV langzaam wat beter in de wedstrijd. Een schot met links van Pieter Nys, die na lange afwezigheid zijn rentree maakte in de basiself, zeilde maar net over de lat van de Turkse doelman. Aan de andere kant zag Luuk Koopmans de Bursaspor-aanvallen telkens vakkundig gekeerd door de MVV-verdediging onder leiding van Luc Mares en Dimitri Lavalée. Bij rust stond het dan ook nog steeds 1-0 voor de Turkse eersteklasser.

In de rust werd er gewisseld; Pieter Nys, Joeri Schroijen en Dogan Golpek werden vervangen door Jérome Deom, Tuur Houben en Asumah Abubakar. Wederom was het Bursaspor dat de eerste grote mogelijkheid kreeg. Invaller Lima snelde over links richting het doel, wat Luuk Koopmans goed verkleinde. De inzet van de rappe vleugelaanvaller ging dan ook voorlangs. Daarna was het echter MVV Maastricht wat de klok sloeg. Een scherpe aanval werd vakkundig afgerond door Tuur Houben: 1-1. Vanaf de vleugels kwam steeds meer dreiging. Tuur Houben en Asumah Abubakar kwamen er telkens doorheen en creëerden daarmee gevaar. Het was echter Maxime Gunst die over links een prima rush maakte en de bal panklaar voorzette op de, wellicht, kleinste man van het veld: Tuur Houben. Die gaf richting aan de kopbal, maar kon de Turkse goalie helaas niet passeren.

Tot ongenoegen van Bursaspor liet MVV zien dat het goed kan voetballen en het iedere tegenstander erg lastig kan maken. Verdediger Vergini botvierde zijn frustraties op Joshua Holtby. Hij haalde de Duitse met een tackle van achter neer en mocht blij zijn met geel. Diezelfde Holtby was in de 75e minuut het eindstation van een geslaagde aanval. Van links tikte de Duitser beheerst binnen: 1-2. Toen Asumah Abubakar even later op pad ging met de bal aan de voet, was het bijna ook nog 1-3, maar zijn schot werd op tijd geblokt. De 2-2 hing overigens ook nog één moment in de lucht. Maar de stuiterbal via de paal van Erdogan, had ook niet meer verdiend. De einduitslag die daarna door MVV Maastricht gevierd werd was dan ook een 1-2 winst. Een prima en welverdiende overwinning op een sterke Turkse Eersteklasser.

Bursaspor: Muhammed Şengezer,(46’Ataberk Dadakdeniz)Muhammed Emin Sarıkaya,(46’Burak Kapacak)Ertuğrul Ersoy,(46’Vergini)Furkan Emre Ünver,Ahmet Furkan Özcan,Jani Atanasov,(65’Eren Güler)Ramazan Keskin,Çağatay Yılmaz,(46’Abdulkadir Çelik)Furkan Soyalp,(46’Tuğbey Akgün)Yusuf Erdoğan,Ali Akman(46’Allano Lima)

Wissels: Ataberk Dadakdeniz,Vergini,Burak Kapacak,Tuğbey Akgün,Eren Güler,Abdulkadir Çelik,Allalo Lima,Umut Nayir

MVV Maastricht: Koopmans, Shermar (60. Mbuyamba), Lavalée, Mares, Gunst, Nys (45. Deom), Golpek (45. Houben), Van den Hurk (75. Reck), Holtby, Schroijen (45. Abubakar),Kostons (75. Everaers)

Wissels: Deusings,Meurs,Mbuyamba,Last,Deom,Everaers,Zeegens,Houben,Reck,Abubakar

Gele kaart: 58’ Vergini

Goals: 8’Yusuf Erdoğan (P) – 48’ Tuur Houben ,74’ Joshua Holtby