Inwoners Maastricht ontvangen gemiddeld 2,4 kerstkaarten per post

Foto: © Greetz.

Inwoners van Maastricht kunnen gemiddeld 2,4 kerstkaarten per persoon verwachten via de post. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Dat ligt lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner).

Waar gaan de kerstkaarten in Limburg naar toe

In Nederweert worden de meeste kerstkaarten bezorgd. Ook inwoners van Simpelveld en Eijsden-Margraten kunnen veel kaarten verwachten. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Limburg is:

  1. Nederweert (met gemiddeld 6 kaarten per inwoner)
  2. Simpelveld (met gemiddeld 5,4 kaarten per inwoner)
  3. Eijsden-Margraten (met gemiddeld 5 kaarten per inwoner)
  4. Roerdalen (met gemiddeld 4,4 kaarten per inwoner)
  5. Horst aan de Maas (met gemiddeld 4,4 kaarten per inwoner)

Maastricht is terug te vinden op de 30e plek van de 31 Limburgse gemeenten.

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Relatief weinig kerstkaarten naar Limburg
In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Limburg met 3,8 kerstkaarten lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.