Pro­vin­cie draagt bij aan het An­dré Rieu Es­ta­fet­te Fonds

Foto: Bijdrage voor André Rieu Estafette Fonds - Foto via Provincie Limburg.

De Provincie Limburg doet een eerste bijdrage van 25.000 euro in het André Rieu Estafette Fonds. Vorige week maakte de beroemde violist en orkestleider bekend dat hij 425.000 euro doneert aan het Jeugdfonds Cultuur Limburg. Daarmee maakt hij het mogelijk dat ruim 1.000 kinderen extra in Limburg muziekles kunnen volgen of kunnen deelnemen aan culturele activiteiten. Het gaat dan om kinderen en jongeren waarbij de thuissituatie het financieel niet toelaat om deze activiteiten te volgen.

Het Rieu Estafette Fonds is een initiatief van het Jeugdfonds Cultuur en roept ondernemers en particulieren op om het stokje van Rieu over te nemen zodat de kinderen ook over een langere periode kunnen deelnemen aan deze activiteiten. Met de bijdrage van 25.000 euro hoopt de Provincie Limburg de oproep tot donaties te kunnen versterken.

Robert Housmans is gedeputeerde voor de Sociale Agenda: “Er zijn in Limburg nog zeker 10.000 kinderen en jongeren die door de financiële situatie thuis niet de kans krijgen om muziekles te volgen. Deze kinderen en jongeren wordt die mogelijkheid nu wel geboden en dat is prachtig. In Limburg moet immers iedereen mee kunnen doen. Daarom doet ook de Provincie Limburg een duit in het zakje. We maken 25.000 euro over naar de Stichting Cultuurfonds Limburg over zodat álle Limburgse kinderen, ongeacht het inkomen van hun ouders, muzieklessen kunnen volgen. Dankjewel André!”

Overigens doet de Provincie Limburg veel meer op het gebied van muziekeducatie. Met het DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg investeert Limburg sinds 2014 in het bevorderen van muziekonderwijs. Mede hierdoor hebben intussen meer dan 60% van de basisscholen in Limburg structureel muziekonderwijs op school.

Meer weten? Neem een kijkje op https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/limburg-cultuur/