Staking OV ; ANWB verwacht lange files tijdens staking openbaar vervoer

Foto: © Pixabay.

De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Werknemers van de NS en Arriva leggen het werk neer op dinsdag 28 mei en voeren de hele dag actie voor een beter pensioen.

Moet je met de trein? Dan zou het zomaar kunnen dat die niet rijdt.Hiermee wordt een vuist gemaakt tegen het verhoging van de pensioenleeftijd. De algehele stakingen in het openbaar vervoer treffen ook veel groepen die niets met de beslissingen te maken hebben. De vraag is dan ook: wordt het stakingsdoel hiermee voorbijgeschoten?

Er werd recent ook actiegevoerd tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Op maandagochtend 18 maart jl. legden veel vervoerders al 66 minuten lang het werk neer, symbolisch voor de leeftijd waarop volgens de actievoerders iedereen zijn AOW heeft verdiend.

De staking betekent dat er geen stad- en streekvervoer plaatsvindt. De bussen blijven in het hele land stilstaan, net als de treinen. Verder zullen ook metro’s niet rijden en veerponten niet varen.

Advies: Samen rijden of thuiswerken
Door de staking wordt er een zeer zware spits verwacht. De ANWB hoopt dan ook dat reizigers dinsdag zoveel mogelijk bij elkaar in de auto stappen. Dat helpt mensen zonder eigen vervoer om toch op hun werk of andere bestemming te komen. En voor wie dat kan, is thuiswerken mogelijk ook een uitkomst.

Reacties

article
14758
Staking OV ; ANWB verwacht lange files tijdens staking openbaar vervoer
De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Werknemers van de NS
https://maastricht.nieuws.nl/nieuws/14758/staking-ov-anwb-verwacht-lange-files-tijdens-staking-openbaar-vervoer/
2019-05-27T14:33:32+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/212/2019/05/27143306/station-2861424_960_720.jpg
nieuws, Zakelijk