Maastricht krijgt incubator voor startende ondernemers

Foto: Pixabay.

Vanaf heden kunnen startende ondernemers terecht in een nieuwe incubator aan de Sint Maartenslaan 26. De gemeente Maastricht stelt het pand, waar lange tijd Industriebank Liof gevestigd was, tegen lage ingroeihuren beschikbaar. Ook biedt de gemeente samen met Alain Rutten van MoZT (startende) ondernemers een begeleidingsprogramma aan, dat onder meer bestaat uit coaching door ervaren ondernemers.

De gemeente hoopt zo nieuwe ondernemers een vliegende start te kunnen geven, waarmee de Maastrichtse economie verder kan worden versterkt. Woensdagochtend overhandigde wethouder voor economie Vivianne Heijnen symbolisch de sleutel van het pand aan een twintigtal jonge ondernemers en de directeur van MoZT, Alain Rutten, die het begeleidingsprogramma gaat uitvoeren.

“Starters houden onze economie vitaal. Ze zorgen vaak voor innovatie en vernieuwing. Tegelijkertijd zien we ook nog veel uitval onder starters. Met deze incubator willen we het ondernemerschap in de dop beter tot wasdom laten komen. Dat doen we met ingroeihuren en coaching, maar bovenal met een plek waar starters samen kunnen ondernemen en van elkaars netwerk en kennis gebruik kunnen maken,” aldus Vivianne Heijnen.

Maastricht Center of Excellence
Onder de naam Maastricht Center of Excellence wordt de broedplaats voor ondernemers verder uitgebouwd. Alain Rutten: “We gaan van start met negen bedrijven. Nu Maastricht ziet dat we echt starten zullen er op korte termijn meer bedrijven aansluiten is mijn verwachting. Die bedrijven krijgen een goede begeleiding van onze adviseurs. Coaches die zélf een bedrijf hebben en dus kunnen adviseren vanuit de praktijk. Dat verhoogt het groeitempo en bevordert de levensduur van deze bedrijven. Mijn verwachtingen zijn hoog.”

Met negen bedrijven uit diverse branches (zoals film, kunst, studentenverhuur, oogtraining en kunstmatige intelligentie) is het Center al voor meer dan de helft gevuld. Maar er is dus nog plek. Meer informatie of een gesprek? Alain Rutten, [email protected] tel. 0432340155. Of Pieter Paul van de Wouw, [email protected], van de gemeente Maastricht, tel. 043-3504746.

Meer informatie is te vinden via www.mcoe.nl

Uitvoeringsprogramma Broedplaatsen- en incubators
De start van de incubator maakt onderdeel uit van een breder programma om startend ondernemerschap te versterken. In 2020 worden ook verdere stappen gezet met de startende ondernemers in Entre Deux, met het Werkgebouw op de Tapijnkazerne en met het gebouw aan de Franciscus Romanusweg.

Reacties