Een gratis ton van de gemeente

Foto: Gemeente Maastricht.

De gemeente Maastricht geeft tot 1 mei volgend jaar, 2000 tonnen weg. Regentonnen, om water op te vangen en te gebruiken in de tuin. Hiermee bespaart u kostbaar drinkwater en draagt u bij aan een klimaatvriendelijke omgeving. Iedereen die in Maastricht woont én een milieupas heeft, heeft recht op één ton per adres. Het principe van ‘op is op’ geldt.

Kans op een gratis boom
Bij de tonnen maakt u kans op een ‘bomen-bon’. Met deze bon kunt u een gratis boom, ter waarde van € 70,- euro afhalen bij Intratuin Maastricht

Afhalen ton bij Stadsbeheer
Op zaterdag 2 november kunt u tussen 10.00 en 15.30 uur een ton komen ophalen bij het gebouw van Stadsbeheer Maastricht aan de Ankerkade 275. Daarna kunt u terecht op zaterdag 16 november, zaterdag 30 november en zaterdag 14 december. De datums voor 2020 maken we bekend zodra die vast staan. U heeft uw milieupas nodig om de ton af te halen. Deze wordt gescand. U kunt ook uw milieupas op de ‘Milieu App’ laten scannen. U mag maximaal 3 tonnen meenemen voor buren, familie of kennissen. Neem wel hun milieupas mee.

Inhoud tonnen
U kunt kiezen tussen twee modellen: een kleine variant van 114 liter (51 cm doorsnede, 66 cm hoog) en een grotere variant van 227 liter (60 cm doorsnede, 96 cm hoog). U krijgt ook een voet mee om de ton op te plaatsen, een kraantje en een gebruiksaanwijzing.

Waarom een regenton?
Een regenton is een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een klimaatvriendelijke omgeving. Met het regenwater dat u opvangt kunt u planten en bloemen gratis water geven en bespaart u dus kraanwater. Het water dat in de regenton wordt opgevangen komt niet op straat of in het riool terecht. Al is het een kleine bijdrage, het draagt bij tegen wateroverlast.

Reacties