[Vandaag] Sociaal Spreekuur in Malberg op woensdag 25 september

Foto: © Gemeente Maastricht.

Op woensdagmiddag 25 september van 15.00 uur tot 17.00 uur, staat de Mobiele Ontmoetingsplek voor de hoofdingang van Centre Manjefiek Malberg. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen buurtbewoners in gesprek met wethouder Mara de Graaf en andere aanwezigen, zoals leden van het sociaal team.

De Vreedzame Wijk
De middag staat in het teken van De Vreedzame Wijk. Dit is een samenwerkingsverband tussen Kindcentrum Manjefiek, MIK Kinderopvang, Trajekt, Buurtnetwerk Malberg, Veilige BuurtenTeam (politie, handhaving en woningbouwverenigingen), Sociaal Team (diverse professionals die in de wijk Malberg samenwerken) en verenigingen in Malberg.

Bij De Vreedzame Wijk wordt de succesvolle aanpak, zoals deze al op De Vreedzame School in Malberg wordt toegepast, nu ook binnen de gehele wijk geïntroduceerd. Zo leren kinderen op een vreedzame manier conflicten op te lossen en elkaar en andere buurtbewoners positief te benaderen. Door de eenduidige en gezamenlijke taal die bij deze aanpak hoort, wordt gestreefd naar een samenhangend opvoedingsklimaat in een wijk. Wilt u alvast meer lezen over deze aanpak, neem dan een kijkje op www.stichtingvreedzaam.nl.

In gesprek
Wethouder de Graaf (Wmo, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit): “Ik hoor graag van mensen wat hen bezighoudt. Het is belangrijk dat ze vragen kunnen stellen, ook aan mij. Mensen kunnen daarom één-op-één met mij in gesprek, maar we kunnen, als ze dat willen, er ook direct een professional van het Sociaal Team bij halen.”

Tot bij de Mobiele Ontmoetingsplek. De koffie staat klaar!

Reacties

article
15823
Sociaal Spreekuur in Malberg op woensdag 25 september
Op woensdagmiddag 25 september van 15.00 uur tot 17.00 uur, staat de Mobiele Ontmoetingsplek voor
https://maastricht.nieuws.nl/gemeente/15823/sociaal-spreekuur-in-malberg-op-woensdag-25-september-2/
2019-09-25T07:21:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/212/2019/09/11111813/Wijkontmoeting_26-6_Malberg.png
Gemeente