Hustinx Stimuleringsprijzen 2019 uitgereikt

Foto: Winternights 2019.

Stichting Edmond Hustinx heeft op 13 december 2019 tijdens de opening van Festival Winternights in Maastricht voor de derde keer de Hustinx Stimuleringsprijzen uitgereikt. Voorzitter Lene ter Haar maakte de winnaars bekend: film- en theaterregisseur Luca Meisters (Maastricht, 1996) voor haar film Nova, interdisciplinair theatermaker Jelle Stiphout (Dordrecht, 1991) voor zijn project met pop-up theater en cellist Paul Stavridis (Genk, 1990) voor de cd van zijn Mosa Trio.

Zij krijgen ieder 2.500 euro.

Stichting Edmond Hustinx wil jong talent een financieel zetje geven, omdat het voor hen vaak extra moeilijk is een creatief idee te realiseren door het ontbreken van financiële middelen om zich te ontwikkelen en onderscheiden. De Hustinx Stimuleringsprijzen staan open voor kunstenaars in alle disciplines. Voorwaarde is dat zij jonger zijn dan 30 jaar, wonend en werkend zijn in de regio Maastricht en de noodzaak voelen het idee of plan dat ze indienen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Uit alle inzendingen voor de editie van 2019 werden zes genomineerden gekozen. Behalve Meisters, Stiphout en Stavridis waren dat Wouter Gulikers, Rosa Vrij en Mees Walter. De drie winnaars worden een jaar lang door Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht (MCEM) begeleid om hun project te realiseren en/of verder vorm te geven.

Festival Winternights 2019
De Hustinx Stimuleringsprijzen 2019 werden uitgereikt op 13 december om 19.00 uur in het festivalhart van Winternights 2019 in Batterijstraat 48 in Maastricht. Dit gratis toegankelijke festival vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 december van 15.00-23.00 uur. Winternights laat work-in- progress zien van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag. Op verrassende locaties krijgen bezoekers de kans nieuw, vaak ‘onaf’ werk te zien van jonge theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars. Al deze makers zijn verbonden aan C-TAKT, SoAP Maastricht of VIA ZUID, tevens de organisatoren van Winternights. Zie www.winternights.nl voor meer informatie.