[Limburg] Spinningmarathon voor Pink Ribbon in gevangenis Ter Peel

Foto: © 'Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)'

Gedetineerde vrouwen in de penitentiaire inrichting (PI) Ter Peel gaan samen met personeelsleden fietsen voor het goede doel. Dit doen ze binnen de bajesmuren. Vrijdag 25 oktober wordt er een spinningmarathon gehouden in de sportzaal van de gevangenis in Evertsoord. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon. Ook de vrouwengevangenissen in Nieuwersluis en Zwolle doen mee aan de actie.

Ook diverse bedrijven, vooral uit het zakelijk netwerk van de PI, hebben al een donatie toegezegd voor de sportieve vrouwelijke gedetineerden en medewerkers. Ook medewerkers en hun relaties trekken de portemonnee.

De spinningmarathon in de vrouwengevangenissen is verspreid over drie dagen. PI Ter Peel trapt op vrijdag 25 oktober af. PI Zwolle neemt de volgende dag het stokje over. Daarna gaan gedetineerde dames en medewerkers in PI Nieuwersluis op de trappers staan om geld te verdienen voor Pink Ribbon. Zondagmiddag 27 oktober wordt de marathon beëindigd en zal het totaalbedrag bekend zijn.

Plv. vestigingsdirecteur Carla Wijnhoven van PI Ter Peel gaat zelf ook deelnemen aan de spinningmarathon. Zij is trots op het feit dat veel vrouwelijke gedetineerden zich eveneens willen inspannen voor de strijd tegen borstkanker. “Deze dames zitten een straf uit en maken dus een tijdje geen deel uit van onze vrije samenleving. Toch willen ze ontzettend graag iets terug doen voor de maatschappij en gaan ze mee fietsen om geld in te kunnen zamelen voor Pink Ribbon. Ik roep dan ook een ieder op om teams, individuele medewerkers en/of gedetineerden te sponsoren.”

Dit kan via: https://actie.voorpinkribbon.nl/team/pi-ter-peel. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Pink Ribbon.