Internationale signaleringen op Maastricht Aachen Airport en aantreffen vermist persoon

Foto: ©Koninklijke Marechaussee - via Facebook.

Internationale signaleringen op Maastricht Aachen Airport en aantreffen vermist persoon

De Koninklijke Marechaussee op Maastricht Aachen Airport heeft maandagavond 10 februari twee mannen aangehouden op verzoek van de Belgische autoriteiten. Eerder die dag werd tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid een als vermist opgegeven, minderjarig meisje aangetroffen.

Aanhouding
Informatie van het Passenger information systeem wees uit dat een 26-jarige man uit Schiedam op een vlucht uit Malta zat. Deze man is, nadat hij was geland, door de marechaussees aangehouden op basis van een Europees aanhoudingsbevel. Hij stond gesignaleerd in België voor drugsdelicten. Diezelfde avond werd een 42-jarige man uit Brunssum aangehouden door de Koninklijke Marechaussee op Maastricht Aachen Airport. Ook hij stond door de Belgische autoriteiten gesignaleerd in verband met drugsdelicten. Beide mannen worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten.

Vermist persoon
Tijdens een controle in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid nabij het NS-station in Maastricht troffen marechaussees een 17-jarig Duits meisje aan. Zij stond sinds kort gesignaleerd als vermist persoon. Na contact met de autoriteiten en de familie in Duitsland en door tussenkomst van het Gemeenschappelijk Grens Coördinatiecentrum is zij overgedragen aan de Duitse politie.