Verdachte brief in Maastricht blijkt computermuis

Verdachte brief in Maastricht blijkt loos alarm te zijn. Het gaat om een computermuis in een envelop.Onderzoek wordt afgeschaald. 

Meldt de politie.

Bij een filiaal van de ABN Amro in Maastricht is woensdagmorgen een verdachte brief gevonden. Het heeft niet geleid tot een ontploffing. De brief werd aangetroffen bij de bank op de Avenue Ceramique in Maastricht. Aanwezigen in het pand zijn ondergebracht in een gebouw in de buurt. TEV doet onderzoek. Deze melding wordt meegenomen in onderzoek.

Kerkrade
In een pand aan de Wiebachstraat is vanochtend een postpakket ontploft. Lees hier het laatste nieuws.

In het pand aan de Wiebachstraat waar vanmorgen een poststuk is ontploft waren 9 mensen aanwezig.

Een medewerker hoorde een raar geluid in het postpakket, waarna een knal volgde. De aanwezigen in het pand zijn meteen volgens protocol naar buiten gegaan. De medewerkers zijn opgevangen in een naastgelegen gebouw. Het is nog onduidelijk wat de schade is . Uit voorzorg is de omgeving afgezet, dit kan enige hinder voor de omliggende bedrijven opleveren. De EODD verwacht rond 11 uur ter plaatse te zijn voor onderzoek.

Update Kerkrade
Het pand is door de EOD als veilig bestempeld. Er is dus geen direct gevaar (meer) voor de omgeving. Wel blijft de locatie, die beperkt beschadigd is geraakt door de explosie, voorlopig gesloten voor verder (opsporings)onderzoek.

De explosie vond plaats in de postkamer van een bedrijfspand nadat een medewerker in het pand de brief wilde openmaken en een sissend geluid hoorde. De medewerker heeft de brief weggelegd waarna een knal ontstond. De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen. Bij het incident raakte niemand gewond.