Auto aangetroffen met professionele verborgen ruimte

Foto: © Politie.

Driebergen, Maastricht – Op zondagochtend 9 februari trof de politie in Maastricht een personenauto aan met een grote professionele verborgen ruimte. Deze ruimte werd aangetroffen bij een verkeerscontrole waarbij de 42-jarige bestuurder uit Maastricht zich niet kon identificeren.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid waren bezig met een controle toen hun aandacht werd getrokken door een langzaam voorbij rijdende auto. Deze Belgische auto werd even later op de Viaductweg in Maastricht gecontroleerd. De bestuurder kon zich niet identificeren.

Onderzoek kleding
Dit geeft de politie de bevoegdheid om de kleding van de man te doorzoeken op iets waar zijn identiteit uit blijkt. Het onderzoek aan de kleding leverde niets op waarop het voertuig van de man werd doorzocht. Ook bij dit onderzoek vond de politie niets waaruit de identiteit van de bestuurder bleek. Hierop werd hij aangehouden om zijn identiteit op het politiebureau vast te stellen.

Verborgen ruimte
Bij het onderzoek in de auto vond de politie een aanwijzing dat deze was voorzien van een verborgen ruimte. Zo’n verborgen ruimte wordt vaak gebruikt om illegale goederen te vervoeren. Op het bureau werd een nader onderzoek ingesteld naar deze verborgen ruimte. Na enig zoekwerk werd er inderdaad een zeer professionele verborgen ruimte aangetroffen. In deze ruimte werden alleen restanten van vermoedelijk heroïne aangetroffen.

Crypto telefoon
Bij het onderzoek aan de kleding troffen de agenten wel twee telefoons aan. Één van deze telefoons betrof een zogenaamde crypto telefoon. Zo’n telefoon wordt vaak in het criminele milieu gebruikt om geheime berichten naar elkaar te sturen. Van zowel deze telefoon als van de auto werd afstand gedaan. Deze zullen vernietigd gaan worden Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet kunnen identificeren.