[Landelijk] Verdachte aanslag Utrecht voor de rechter

Foto: © Politie.

De vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen T., wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het OM zal deze onderzoeksrechter verzoeken T. in bewaring te nemen.

T. wordt verdacht van meervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk. Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk. Waarschijnlijk handelde hij alleen.

Het onderzoek is nog in volle gang. Er wordt bekeken of de verdachte alleen vanuit een terreurmotief tot zijn daad kwam of dat er ook persoonlijke problemen speelden en of hij was geradicaliseerd. Er wordt onderzoek ingesteld naar de persoonlijkheid van T.

Door de dodelijke schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht afgelopen maandag, kwamen drie mensen om het leven. Op klaarlichte dag nam de schutter in een tram in Utrecht mensen onder vuur. Drie andere mensen raakten zwaargewond. In Utrecht worden op vrijdagavond de slachtoffers van de schietpartij in die stad herdacht met een stille tocht.

Dit bericht komt van onze landelijke site; Nieuws.nl