Burgerparticipatie leidt tot zes aanhoudingen

Foto: © Politie

De zoektocht naar een gestolen computer heeft de politie van Maastricht gisteren naar een woning aan de Wethouder Vrankenstraat geleid. Daar werd echter veel meer aangetroffen dan enkel een gestolen computer. Zes personen werden gisteren en vandaag aangehouden inzake heling en het in bezit hebben van verdovende middelen.

Een dame wiens computer eind vorig jaar gesloten was, meldde zich gisteren bij de politie. Op basis van een software op de apparatuur had ze een sterke indicatie waar de computer zich bevond. Daarop togen de agenten naar het betreffende pand aan de Wethouder Vrankenstraat. Daar troffen ze inderdaad de gesloten computer aan. Twee personen die aanwezig waren in de woning werden aangehouden op verdenking van heling.

Verdovende middelen
In de woning werd naast de computer tevens 100 gram cocaïne en ruim 3.000 euro geld aangetroffen. Dit werd in beslag genomen en een van de eigenaren van de woning en twee overige personen die aanwezig waren in de woning, werden aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. De tweede woningeigenaar meldde zich vandaag op het politiebureau in Maastricht en is op basis van dezelfde verdenking aangehouden.