Mondial Centrum Verhuizingen zet zich in voor het klimaat

Foto: © Gemeente Maastricht.

Steeds meer bewoners in Maastricht zijn bezig met het verduurzamen van hun woning, door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of hun huis te isoleren en met kleinere maatregelen als het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen.

Niet alleen inwoners willen op die manier hun steentje bijdragen, ook steeds meer bedrijven en organisaties in Maastricht laten zien hoe zij zich inzetten voor het klimaat en onze toekomst. De gemeente tekende al 28 Maastrichtse Energie Akkoorden (MEA’s) met organisaties die concrete acties om te verduurzamen op papier hebben gezet.

Het Maastrichtse verhuisbedrijf Mondial Centrum Verhuizingen is sinds december een van deze organisaties. Met het ondertekenen van een MEA maakt zij afspraken met de gemeente om haar panden, voertuigen en manier van werken te verduurzamen. Zo zijn onder andere alle tl-lampen al vervangen door leds, rijden chauffeurs volgens ‘het nieuwe rijden’ – waardoor voertuigen minder snel slijten en zuiniger rijden – en onderzoekt Centrum Verhuizingen de mogelijkheden voor een zonne-energiecentrale op het dak van het bedrijfspand. Daarnaast worden zo veel mogelijk elektrische verhuisliften gebruikt om minder CO2 uit te stoten, is het doel om minimaal één elektrische verhuiswagen in de binnenstad in te zetten en wordt onderzocht hoe de huidige heftrucks in 2020 vervangen kunnen worden door elektrische modellen.

Wethouder Gert-Jan Krabbendam: “Mondial Centrum Verhuizingen heeft grote ambities wat betreft het verduurzamen van haar organisatie. Samen hebben we een lange lijst met concrete acties op kunnen stellen, waar zij zich de komende jaren voor gaat inzetten. Iedere maatregel draagt zo bij aan onze missie om een klimaatneutrale stad te worden.”

#missionzeromaastricht
Onder de vlag van #missionzeromaastricht werken we samen aan een duurzame stad. Een stad die hard op weg is volledig klimaatneutraal te worden door het toepassen van technisch-economisch en sociaal-maatschappelijke innovaties. Dat doen we door allerlei wegen te bewandelen, samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Eén daarvan is het sluiten van Maastrichtse Energie Akkoorden met bedrijven, instellingen en organisaties.

Reacties

Cookieinstellingen