Gratis lezing ademhaling en stress in Maastricht

Foto: Gratis lezing ademhaling en stress in Maastricht.

Nog nooit was er zoveel interesse in ademhaling als de laatste jaren. Gedurende een lezing in de centrum de Witte Boog op zaterdag 16 november legt Buteyko- ademhalingscoach Jan van Zuijlen op wetenschappelijke, maar ook simpele manier uit hoe de ademhaling werkt en wat dat doet met je lichaam.

Dat stress een van de belangrijkste oorzaken is van veel voorkomende klachten is een open deur. Maar waarom heeft stress zoveel invloed op onze gezondheid. Wat gebeurt er in ons lichaam als we stress hebben. Hoe past het lichaam zich aan bij chronische dagelijkse stress. Welke processen vinden er plaats en wat gebeurt er als het lichaam in onbalans raakt? Verzuring van het lichaam is een van de belangrijkste gevolgen van stress. Het lichaam raakt in onbalans en past zich vervolgens aan. Hierdoor ontstaan veel chronische klachten. Door bewust te worden van ademhaling, en hiermee te gaan werken, wordt stress verminderd en kan het lichaam werken aan een gezonde natuurlijke balans.

Deze techniek is vooral aan te bevelen voor mensen die problemen hebben met ademhaling, stress, chronische klachten en burn-out verschijnselen. In navolging van de lezing is er een mogelijkheid om wekelijkse lessen te volgen. In deze lessen “Adem en Eva”, leer je systematisch via de ademhaling de processen in je lijf weer in balans te brengen. Hiervoor zijn verschillende oefeningen uit de Buteyko ademhalingstechniek, de Wim Hof methode, Yoga en Pilates, tai chi en chi gong samengevoegd. Je leert ervaren hoe overdag en ’s nachts, ademhaling invloed heeft op de gezondheid: met alleen ademen gezond worden en blijven dus. De groepslessen zijn wekelijks en duren een uur. Een uur waarin er aandacht is voor je ademhaling. Er wordt samen geoefend, zowel actief als stil zittend op een stoel of kussen. De oefeningen worden afgestemd op ieders persoonlijk niveau. Door op deze manier te werken met de ademhaling wordt er al snel resultaat geboekt op zowel op fysiek als op psychisch gebied. Het lichaam gaat ontzuren, ontslakken en ontgiften. De conditie gaat vooruit, klachten verdwijnen en het immuunsysteem herstelt zich na verloop van tijd. Hierdoor sta je met meer balans in het dagelijkse leven.

De lezing op zaterdag 16 november is gratis. Van 15:30 tot ca 17:00 uur (inloop vanaf 15:15 uur) in centrum de Witte Boog. Pastoor Moormanstraat 96, 1219AX Maastricht. Graag vooraf aanmelden via de mail: [email protected]

Reacties