Hudson’s Bay sluit winkels; Ook vestiging Maastricht gaat sluiten

Foto: Hudson Bay.

Uit documenten van Het Financiële Dagblad blijkt dat Hudson’s Bay Company (HBC) van plan is om aan het einde van 2019 alle winkels van Hudson’s Bay te sluiten. De sluiting van de winkels betekend het ontslag van 1424 werknemers.

Bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor zijn 1424 medewerkers in dienst. Die worden hard getroffen.

Een woordvoerder van Hudson’s Bay laat weten dat er nog gesprekken plaatsvinden met aandeelhouders en stakeholders. “Tot die zijn afgerond kan Hudson’s Bay niets bekennen of ontkennen.”

Maastricht
Het gaat al lange tijd niet goed met Hudson’s Bay in Nederland. Bij het bedrijf werd in juni een financieel adviseur ingehuurd om de opties voor de vijftien winkels in Nederland te bekijken omdat er niet naar verwachting wordt gepresteerd. Daarbij gaf Hudson’s Bay aan mogelijk winkels te gaan sluiten. De eerste opende in de late zomer van 2017 in Amsterdam, de enige vestiging in Limburg, die in Maastricht, opende op 23 september 2017.

De verwachte twintig vestigingen (met een groei naar zestig) werden er vijftien, 2500 personeelsleden werden er 1400. De gehoopte klandizie en omzet vielen nagenoeg vanaf het begin tegen. Mooie panden, prachtig ingericht, maar ook vaak leeg.

Reacties