Aanhoudingen voor ongeregeldheden na Roda JC – MVV

Foto: © Politie - stockfoto.

Na afloop van de wedstrijd Roda JC – MVV van zondag 24 maart waren in Maastricht ongeregeldheden, waarbij onder andere de weg versperd werd.

De politie heeft onderzoek gedaan naar deze ongeregeldheden en daaruit volgden afgelopen week zes aanhoudingen voor het versperren van de infrastructuur en het veroorzaken van gevaar of hinder voor weggebruikers. Daarnaast zijn twee minderjarige jongens (14 en 15 jaar oud) uitgenodigd voor een verhoor op het politiebureau.

Politie, Openbaar Ministerie, gemeente Maastricht en MVV gaven daags na de wedstrijd in een gezamenlijk statement aan dit gedrag, de ontstane gevaarzetting richting burgers en ook het geweld richting politiemedewerkers niet te tolereren. Politie en Openbaar Ministerie treden hier streng tegen op.

Aanhoudingen
De jongens/mannen die zijn aangehouden, variërend in leeftijd van 17 tot 43 jaar oud en zijn woonachtig in Maastricht, Hoensbroek, Gronsveld en Meerssen. Ze worden verdacht van het versperren van de infrastructuur en het veroorzaken van gevaar of hinder voor weggebruikers.