Brandstichters in beeld bij politie

Foto: fenneke

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft volgens eigen zeggen aanwijzingen die gaan in de richting van meerdere verdachten van de autobranden in Maastricht. Maar om echt iemand aan te kunnen houden is meer informatie nodig. Daarom heeft het OM in Limburg een beloning uitgeloofd van maximaal 5.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s) van de autobranden in Maastricht. Deze beloning moet het laatste zetje zijn voor burgers om verdachte situaties te melden.

Donderdagavond moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een autobrand. Dit keer ging een geparkeerde auto aan de Pieter Poststraat in vlammen op.
Volgens het OM is de veiligheid in het geding door de autobranden die in woonwijken plaatsvinden. Het is daarom van belang om er vaart in te zetten zodat de dader(s) snel gepakt kan worden. In Maastricht zijn sinds april 2015 meer dan vijftig auto’s in brand gestoken. Voor het merendeel vonden de brandstichtingen in Oost-Maastricht plaats en altijd in de avonduren of nacht.

foto (2)

Het Openbaar Ministerie, de gemeente Maastricht en de politie vragen de bewoners van Maastricht en mensen die in met name het oosten van de stad wonen en werken om goed op te letten als ze naar hun werk rijden, ‘s avonds naar huis gaan of de hond uitlaten. De hoogte van de beloning is volgens het OM afhankelijk van de bijdrage van de tip voor het onderzoek. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt komende dinsdag ook aandacht aan de autobranden. De teamleider van het onderzoek en gedupeerden komen aan het woord. Vrijdag werden er door justitie in samenwerking met de gemeente Maastricht posters en flyers verspreid. Hierop staat informatie en wordt hulp gevraagd aan de mensen in Maastricht.