100 is 100 als het bord er staat; De politie gaat direct bekeuren

Foto: © Pixabay.

De verlaging van de maximum snelheid naar honderd gaat officieel op 16 maart in, maar Rijkswaterstaat gaat al voor die datum borden plaatsen. Waar de borden staan moet honderd worden gereden. De politie is onverbiddelijk en gaat direct bekeuren voor wie te hard rijd.

De verlaging van de snelheid naar honderd (overdag) gaat in zodra de borden er staan en niet pas op 16 maart. Dus is het oppassen geblazen wie dan te hard rijdt. Er is geen clementie van de politie wie aan wordt gehouden. Inmiddels staan langs veel wegen al veel ingepakte borden en op 13 maart wordt begonnen met de onthulling van de borden. Dus op dat moment gaat de maximum snelheid in van honderd.

Kinderachtig
Hoewel er mensen zijn die dit kinderachtig vinden, is het tegendeel waar. Want op het moment dat er een bord staat geldt de maximum snelheid die wordt aangegeven. Dat betekent dat er overdag (van 6 tot 19 uur) maximaal honderd kilometer per uur gereden mag worden. ’s Avonds en ’s nachts geldt de oude snelheid van 120 of 130 kilometer per uur.

Reacties