[Gemeente] Beleid voor organisatie evenementen Zuid-Limburgse grensgemeenten

Foto: © Pixabay.

In aansluiting op het advies van GGD Zuid Limburg heeft Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan de gemeenten langs de Duitse grens het advies gegeven om publieksevenementen, waar veel bewoners van de grensregio’s samenkomen, zoveel mogelijk te vermijden. Dit advies houdt verband met de exponentiële toename van het aantal corona besmettingen in de aangrenzende Duitse gemeenten.

Het gaat hier dus specifiek om die gebieden, waarin de landsgrens in het dagelijks leven geen rol speelt, omdat men woont, werkt en recreëert over de grens heen. Er is hier sprake van geografisch geïntegreerde gemeenschappen. Met deze maatregel proberen de gemeenten verspreiding te voorkomen en te vertragen.

Per grensgemeente (mogelijk per kern) wordt gekeken voor welke specifieke evenementen een risico wordt verwacht. Betreffende gemeente neemt dan met de organisator van het evenement contact op om samen te kijken naar gepaste maatregelen.

Dit beleid wijkt af van het landelijke beleid om evenementen doorgang te laten vinden, maar heeft –gegeven de specifieke lokale/regionale situatie- de steun van het RIVM.

Maandag komen de burgemeesters van betreffende gemeenten weer samen om de situatie opnieuw te bekijken aan de hand van tegen die tijd beschikbare informatie en ontwikkelingen. Tot die tijd is dit beleid geldend.

Antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus langs de Duitse grens zijn te vinden op de website van Veiligheidsregio Zuid-Limburg (www.vrzl.nl). Komend weekend (buiten kantoortijden) kunt u met vragen terecht op telefoonnummer: 0251-260960.

Reacties

Cookieinstellingen