Het thema voor Koningsdag 2020 is… Leef Maastricht!

Foto: Gemeente Maastricht.

Koningsdag 2020 krijgt als thema Leef Maastricht!. Dat maakte burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht zondag bekend in haar nieuwjaarstoespraak. Koningsdag wordt dit jaar een bijzondere dag voor Maastricht en Limburg. We vieren het feest op 27 april namelijk niet alleen met elkaar, maar samen met de Koninklijke familie.

Leef Maastricht! staat voor alles wat de stad Maastricht en de provincie Limburg kenmerkt, zo zei Penn-te Strake in haar speech. “De stad met een luisterrijk verleden en een gretig verlangen naar de toekomst. De hoofdstad van een regio die het leven in al z’n facetten omarmt, waar mensen genieten van grote en kleine dingen, met waardering voor stijl en diversiteit. Waar saamhorig en verbondenheid grondbeginselen zijn. ‘Leef Maastricht’ knipoogt ook naar het dialect, waarin het ‘Lief Maastricht’ betekent. Een bewuste keuze, zo zei de burgemeester.

Bij het thema hoort een logo. Centraal in het logo staat een lint in vrolijk oranje en koningsblauw. Penn-te Strake: “Een lint dat de verbondenheid tussen al onze levens in Limburg symboliseert. Van het traditionele leven tot het studentenleven en van het moderne leven tot het muzikale leven. Het lint toont de verbondenheid in deze stad, de verbondenheid met Limburg en met elkaar. En natuurlijk onze verbondenheid met het Koninklijk Huis.” In de aanloop naar Koningsdag zal via een campagne op social media het leven in de stad en regio in al z’n facetten in beeld worden gebracht.

De route van Koningsdag wordt in februari bekendgemaakt, het programma in maart. De meest actuele informatie is te vinden op www.koningsdagmaastricht2020.nl.  U kunt de speech die de burgemeester uitsprak tijdens de nieuwjaarsreceptie downloaden en op uw gemak nalezen.