Coming Out Dag 2019; Maastricht hangt de regenboogvlag uit

Foto: Pixabay.

Op vrijdag 11 oktober vindt de jaarlijkse Coming Out Day plaats, de dag waarop aandacht wordt besteed aan het openlijk uit de kast komen van mensen die homo, lesbienne, biseksueel of transgender zijn.

Maastricht had vrijdag op Coming Out Day geen regenboogvlag gehesen. Dit bleek een menselijke fout, meldt een woordvoerder aan 1Limburg. Later op de dag werd de vlag alsnog gehesen.

Coming-Outday
Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Anders dan de Gay Pride en Roze Zaterdag in Nederland en The Belgian Pride in Belgiƫ, vindt op Coming-Outdag geen grote centrale viering plaats, maar worden er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door lokale homo- en jongerenorganisaties, al dan niet in samenwerking met heteroseksuele sympathisanten.

Reacties