Jumbo en Aldi roepen vleeswaren terug vanwege mogelijke bacterie

Foto: © Pixabay.

Jumbo en Aldi  zijn door een van hun leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat de productielocatie van gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. Als gevolg daarvan nemen Jumbo en Aldi de maatregel om per direct een deel van de vleeswaren uit de schappen te halen.

Het betreft 135 soorten vleeswaren.

De winkels stellen veiligheid van voedsel in zijn winkels voorop. De winkels adviseren klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar één van zijn winkels. Vleeswaren die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren.

Ook Aldi, Bidfood, Sligro en Versunie hebben mogelijk besmet vlees gekregen, schrijft Offerman. Aldi verzoekt klanten vier vleessoorten terug te brengen.

Het consumeren van de genoemde producten kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts.

Over listeria (bron: voedingscentrum)
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Service van Jumbo aan klanten
Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via
0800 – 0220 161 of Jumbo.com

Het betreft 135 producten van Jumbo, te vinden in deze bijlage.
Bij Aldi betreft het;

EAN: 23032767 – ROSBIEF GESNEDEN 100 G.

EAN: 23058798 – 1* TAPAS WORSTASSORTIMENT 175 G.

EAN: 23067752 – FRICANDEAU 100 G. / ROLLADE 125 G.

EAN: 23043107 – GEKRUIDE RUNDERROLLADE 100 G.

Reacties

0