Recordaantal zomerboekingen voor Airbnb

Foto: © Pixabay.

Een recordaantal van 1,3 miljoen Nederlanders maakt deze zomer gebruik van Airbnb. Dat leidt het verhuurplatform af uit de zoek- en boekingsgegevens voor de periode van 21 juni tot 23 september. Vorig jaar waren het er ongeveer 1 miljoen.

Maastricht staat in Nederland op de vijfde plek als het gaat om boekingen via Airbnb.

De stijging komt vooral doordat er veel nieuwe gebruikers zijn. Een op de vier boekingen wordt gedaan door een nieuwe Airbnb-klant. Tot nu toe hebben Nederlandse boekers deze zomer al 110 miljoen euro uitgegeven aan Airbnb-verhuurders over de hele wereld.

Het populairste land is Frankrijk, gevolgd door Nederland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Duitsland. Als snelste stijgers noemt Airbnb de Franse stad Reims, het Deense Odense en de Filipijnse hoofdstad Manilla.

In Nederland kiezen de meeste boekers voor Groningen en Den Haag. Amsterdam komt op de derde plaats, gevolgd door Rotterdam en Maastricht. Van alle zomerboekingen in ons land komt 20 procent voor rekening van Nederlanders. Zij zoeken vooral op plaatsen als Putten, Doetinchem, Lunteren, Borger en Hardenberg.

Het bericht Recordaantal zomerboekingen voor Airbnb verscheen eerst op Nieuws.nl.