[Video] Maastricht heeft bidboek songfestival in Hilversum aangeboden

Foto: © MECC Maastricht.

Maastricht heeft zijn bidbook voor het songfestival in Hilversum aangeboden. Een ding is zeker als het songfestival naar Maastricht komt, is dit goed voor ondernemend Maastricht en ver daar buiten.

Gouverneur Theo Bovens, MECC-directeur Rob van de Wiel en de burgemeester hebben het bidbook woensdag aan de organisatie van het Songfestival in Hilversum aangeboden.

Met twee bussen vol enthousiastelingen maakt Maastricht wel indruk. Ze hadden T-shirts, vlaggen, muziek, de burgemeester, de gouverneur en meer dan zeventig enthousiaste betrokkenen die in alle vroegte de tocht naar Hilversum maakte. Daarbij valt de presentatie van belangrijkste concurrent Rotterdam – zes mensen met Rotterdam-sjaals – een beetje in het niet. Ook de Bossche Bollen van Den Bosch of de fietskoerier van Utrecht ogen wat magertjes.

Het wordt pas begin augustus bekend gemaakt welke stad het songfestival mag organiseren.

Thema ‘Come Closer’ 
Met het thema ‘Come Closer’ wil de organisatie Maastricht ‘inhoud en kleur’ geven als gaststad van het songfestival “We zijn een compacte stad, we zijn een compacte venue. Wij gaan zorgen dat iedereen de beleving die past bij het Songfestival mee kan maken. We zorgen ervoor dat het voor iedereen zichtbaar wordt’  aldus MECC-directeur Rob van de Wiel.

Promo-video 
Naast de presentatie van Maastricht, hebben zij ook een promotie video gemaakt ‘Come Closer’.