Maastricht UMC+ zorgt voor doorstart Reinaert Kliniek

Foto: Hoofdingang Maasticht UMC+

Het Maastricht UMC+ staat garant voor de continuïteit van zorg voor patiënten van de stichting Reinaert Kliniek door zowel op medisch als op zakelijk gebied ondersteuning te bieden. Bij een faillissement van de stichting Reinaert Kliniek zouden de patiënten in de kou komen te staan. Dat wil het Maastricht UMC+ te allen tijde voorkomen, omdat het Maastricht UMC+ niet alleen een academisch ziekenhuis is, maar ook de rol van streekziekenhuis voor Maastricht/ Heuvelland vervult.

Hoofdingang Maasticht UMC+Hoofdingang Maasticht UMC+Met het voorkomen van een faillissement van de stichting Reinaert Kliniek blijven de banen van het personeel intact en de faciliteiten behouden voor de regio. Het gaat concreet om 21 fte aan personeel, twee OK’s, twee poli-OK’s, twintig ziekenhuisbedden en zes polikamers.

Op de locatie van de huidige Reinaert Kliniek zal onder regie van het Maastricht UMC+ laagcomplexe zorg worden aangeboden op de volgende gebieden: KNO, plastische chirurgie, orthopedie en dermatologie. Op termijn eventueel ook oogheelkunde en cardiologie.