Onrust in Maastricht vanwege komst ‘jihadbruid’ Aïcha

Foto: Pixabay - Niet de vrouw in het artikel.

Het is onrustig in de Maastrichtse wijk Amby omdat bewoners er achter zijn gekomen dat ex-‘jihadbruid’ Aïcha daar komt wonen.

De uit Syrië teruggekeerde bekeerlinge heeft een woning toegewezen gekregen via woningstichting Maasvallei. Nadat een vrouw in een boerka door de straat liep en de vader van Aïcha werd herkend tijdens het klussen bij de nieuwe woning van Aïcha ontstond er onrust.

Bang
Buurtbewoners zijn bang dat ze ‘de buurt zal terroriseren’, en vrezen ook mogelijke acties van bijvoorbeeld de politie tegen de nieuwe bewoonster. Daarom willen ze niet dat ze in de wijk komt wonen meld 1Limburg.

Bewaking
Vanwege de onrust in de wijk Amby heeft Maasvallei besloten de woning voorlopig te bewaken. Donderdag is er een bewonersbijeenkomst waar ook de gemeente bij aanwezig zal zijn.

De Maastrichtse bekeerlinge Aïcha vertrok in februari 2014 op achttienjarige leeftijd naar het kalifaat van IS in Syrië. Dit deed ze om zich bij haar man, de Turks-Nederlandse ex-militair Omar Yilmaz, te voegen. Ze was kort daarvoor via Skype met hem in het huwelijksbootje gestapt. In november 2014 werd Aïcha door haar moeder Monique met gevaar voor eigen leven teruggehaald uit IS-gebied. Aïcha werd in eerste instantie verdacht van lidmaatschap van de terroristische organisatie Islamistische Staat. Uiteindelijk seponeerde het OM de zaak tegen haar wegens gebrek aan bewijs.

Voorlopig zal Aïcha haar nieuwe woning niet betrekken.

Lees het volledige artikel bij de bron 1Limburg.