Inwoners Maastricht ontvangen meeste kerstkaarten in provincie Limburg

Foto: © Greetz.

Inwoners van Maastricht hebben, van alle inwoners van de provincie Limburg, de meeste kans om kerstkaarten te ontvangen. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Maar er is ook slecht nieuws: in Limburg worden de minste kaarten bezorgd van heel Nederland.

Maastricht
De meeste kerstkaarten binnen de provincie Limburg worden verstuurd naar adressen in Maastricht. Iedere inwoner ontvangt hier gemiddeld 3,6 kerstkaarten. Met de bijna 123.000  inwoners van Maastricht betekent dit dat de postbodes bijna 440.000 kerstkaarten moeten bezorgen.

De top 3 van plaatsen in Limburg met gemiddeld per inwoner de meeste kerstkaarten bestaat uit

  1. Maastricht

  2. Heerlen

  3. Venlo

Minste kerstkaarten naar Limburg
Helaas is er ook slecht nieuws voor de Limburgse kerstliefhebbers. Nergens in Nederland worden er gemiddeld per inwoner minder kerstkaarten bezorgd als in Limburg.

Wie in Drenthe woont mag zich wel (wederom) gelukkig prijzen. Voor het tweede jaar op rij worden gemiddelde gezien de meeste kaarten naar adressen de provincie Drenthe verstuurd. Friesland is de tweede provincie met de meeste kerstkaarten! Groningen maakt de top drie vol.

Reacties