Geboortezorg Limburg doneert honderd babypakketten aan Kledingbank Limburg

Foto: © Geboortezorg Limburg.

n plaats van een relatiegeschenk voor verloskundige praktijken, doneerde Truus Gootzen – directrice van Geboortezorg Limburg – op donderdag 13 december honderd babypakketten aan Otto Veenendaal van Stichting Kledingbank Limburg.

“Met deze honderd babypakketten kunnen gezinnen in Limburg, die het financieel niet breed hebben, geholpen worden in hun onbezorgde start, want dat is niet zo vanzelfsprekend”, aldus Gootzen.

“Door middel van deze donatie hebben de verloskundigen de mogelijkheid om een babypakket aan te vragen voor een gezin in hun eigen praktijk”.
Veenendaal vertelt: “In een babypakket zitten alle spullen die een gezin nodig heeft in het eerste jaar van een baby. Er is een pakket voor de eerste zes maanden of de tweede zes maanden”. Het babypakket bevat onder andere rompertjes, een jas, een drinkflesje en een aankleedkussenhoes. Een babypakket wordt alleen uitgegeven indien een gezin over onvoldoende middelen beschikt om hiervoor te zorgen. Er is recht op één pakket, afhankelijk wanneer een moeder zich meldt.

Doorverwijzen van een gezin kan door het invullen van de downloadbare verwijsbrief op de website van Kledingbank Limburg. Alleen een erkende hulpverlener kan een gezin doorverwijzen. Geboortezorg Limburg is een gespecialiseerde zorgverlener voor zwangerschaps- en kraamzorg en werkzaam in heel Limburg. “Al generaties lang helpt Geboortezorg Limburg ouders en baby’s aan een zo goed mogelijk begin van hun leven”, legt Gootzen uit. Al Limburgse, maatschappelijk betrokken, organisatie willen zij, door middel van hun donatie aan Kledingbank Limburg, gezinnen in Limburg voorzien in hun onbezorgde start. Stichting Kledingbank Limburg is een humanitair burgerinitiatief dat zich richt op de provincie Limburg. De stichting verstrekt kleding, schoeisel en verzorgingsproducten aan mensen uit de doelgroep ‘stille armoede’ en ‘werkende armoede’. Door middel van donaties en eigen initiatieven bestrijden zij armoede in Limburg.

Reacties