Mantelzorg Award 2019: wie steunt de werkende mantelzorger?

Foto: © Pixabay.

Steunpunt Mantelzorg Zuid en de gemeente Maastricht reiken dit jaar voor het eerst de Mantelzorg Award uit. Dit jaar is het thema ‘mantelzorg en werk’. Met deze award vragen we aandacht voor de combinatie van mantelzorg en werk en zetten we mensen die mantelzorgers hierbij ondersteunen in het zonnetje.

Nomineren
We roepen mantelzorgers op een kandidaat te nomineren, die hen goed steunt bij het uitvoeren van de mantelzorgtaak in combinatie met werk. Denk aan een directe collega, personeelsadviseur of leidinggevende. Nomineren kan via https://maastricht.mantelzorgawards.nl/.

Uitreiking
De award wordt uitgereikt tijdens het minisymposium Mantelzorg en werk, op woensdag 13 november in het Stadhuis.

Wie is er voor de Mantelzorger?
“Je zult naast je baan ook nog maar de zware taak van mantelzorger op je moeten nemen. Ik vind het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen, maar dat kunnen de gemeente en Steunpunt Mantelzorg Zuid niet alleen”, aldus wethouder Mara De Graaf. “Met de Mantelzorg Award 2019 zetten we daarom de ondersteuners van werkende mantelzorgers in het zonnetje. Zo hopen we anderen weer te inspireren.”

Wie verdient deze pluim?
“Mantelzorger zijn is meestal geen vrijwillige keuze. Het overkomt je en dan kun je alle steun gebruiken die er maar te krijgen is. Wij als Steunpunt Mantelzorg Zuid doen er alles aan om mantelzorgers te ondersteunen,” aldus Gertie de Veen, directeur Steunpunt Mantelzorg Zuid. “We begeleiden bedrijven en instellingen naar mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. In Maastricht zijn er 2 bedrijven die de ‘Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever’ hebben gekregen. Door het uitreiken van de Mantelzorg Award proberen we meer aandacht te krijgen voor de combinatie van mantelzorg en werk. Beste werkende mantelzorger, nomineer dus vooral diegene die jou goed heeft geholpen om jouw taken te combineren!”