[Update] Werken aan de walmuur

Foto: © Gemeente Maastricht.

Dinsdag 9 juli zijn er proefboringen geweest in de walmuur bij de Vief Köp. Die helpen ons te bepalen hoe we de muur het beste kunnen opbouwen. Eind deze week worden de bouwketen en het bouwmateriaal weggehaald, omdat de bouwvak begint.

Vorige week dinsdag zijn er proefboringen geweest in de walmuur bij de Vief Köp. De gemeente wil onderzoeken of er spaarbogen aanwezig zijn in dit stuk van de muur. Een spaarboog is een boog die werd gebruikt om materiaal en/of arbeid uit te sparen. Om een fundering of muur te bouwen is veel metselwerk nodig. Met een boog kon een deel van het materiaal bespaard worden. Als ze dit weten, weten ze ook hoe we de muur het beste kunnen opbouwen.

Eind deze week worden de bouwketen en het bouwmateriaal weggehaald, omdat de bouwvak begint. De bouwhekken worden verder richting de zeecontainers geplaatst, zodat ook de parkeerplaats aan de Sint Pieterskade bij de Poort Waerachtig weer deels beschikbaar komt. Samen met onder andere een restauratiearchitect, constructeurs en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) gaan ze de komende maanden bepalen hoe de muur verder wordt opgebouwd.

Reacties

article
15225
[Update] Werken aan de walmuur
Dinsdag 9 juli zijn er proefboringen geweest in de walmuur bij de Vief Köp. Die
https://maastricht.nieuws.nl/gemeente/15225/update-werken-aan-de-walmuur-3/
2019-07-16T13:49:36+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/212/2019/07/16134909/boringen_walmuur.jpg
Gemeente