Gemeente hangt vandaag de vlag halfstok

Foto: Stockfoto.

De vlaggen bij overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland.

Zo ook in bij het gemeentehuis van Maastricht, bevestigd een woordvoerder.

De koninklijke vlag die op de paleizen van het Koninklijk Huis wordt gehesen, is vandaag voorzien van een zwarte wimpel ten teken van rouw.

De vermoedelijke schutter Gökmen T. werd maandag na een klopjacht aangehouden in Utrecht. De politie hield ook nog twee andere verdachte aan.

Drie verdachten
Vanmorgen werd bekend dat de politie twee verdachten van de schietpartij in Utrecht heeft vrijgelaten. Alleen de hoofdverdachte zit volgens de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen nog vast. Dat zei hij op Radio 1. De politie wil dit nog niet bevestigen.

Slachtoffers
Over de identiteit van de drie mensen die bij de aanslag om het leven zijn gekomen, is officieel nog niets bekendgemaakt.
Het AD meldde maandagavond dat een van de drie dodelijke slachtoffers een negentienjarige vrouw uit Vianen zou zijn. Het tweede dodelijke slachtoffer is een vader van twee leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU). Hier wordt dinsdag ook stilgestaan bij zijn dood. De man zou ook jeugdtrainer zijn bij voetbalvereniging C.O.V. Desto. De amateurclub uit Utrecht plaatste maandagavond een bericht op zijn website.

Bron; Nieuws.nl