Dit weekend wijzigingen in de dienstregeling door werkzaamheden spoor

Foto: © Arriva.

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 wordt er in Limburg aan het spoor gewerkt. Hierdoor rijden er geen treinen tussen Roermond en Sittard en ook niet tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. Tussen Valkenburg en Maastricht vervalt de sneltrein en rijden alleen stoptreinen. Arriva zet vervangend busvervoer in. Er geldt ook een aangepaste dienstregeling voor diverse andere trajecten.

Geen treinen tussen Roermond-Sittard en Maastricht-Maastricht Randwyck
Er rijden op 9 en 10 maart geen treinen tussen Roermond-Sittard (RS12) en niet tussen Maastricht- Maastricht Randwyck (RS12 en RS18). Reizigers tussen Roermond en Sittard kunnen gebruikmaken van stopbussen. Tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen reizigers reizen met de reguliere stadsbussen. Arriva zet in de vroege ochtend (tot 7.30 uur) en late avond (vanaf 23.15 uur) extra pendelbussen in tussen Maastricht en Maastricht Randwijck.

Geen sneltreinen tussen Valkenburg en Maastricht
Er rijden gedurende dit hele weekend geen sneltreinen tussen Valkenburg en Maastricht (RE18). Reizigers op dit traject kunnen gebruikmaken van de stoptrein (RS18) of reizen met vervangend busvervoer. Arriva zet snelbussen in tussen Valkenburg en Maastricht.

Aangepaste dienstregeling tussen Maastricht-Sittard, Maastricht-Heerlen en Heerlen-Valkenburg
Door de werkzaamheden aan het spoor geldt er ook een aangepaste dienstregeling op de trajecten Maastricht-Sittard (RS12), Maastricht-Heerlen (RS18 en RE18) en Heerlen-Valkenburg (RS18 en RE18). Vertrektijden en/of perrons kunnen afwijken van de reguliere dienstregeling. Reizigers wordt geadviseerd hun reis vooraf te plannen via de Arriva-app of via de reisplanner op arriva.nl.

Reizen met vervangende bussen
Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd
Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van onze Arriva OV Servicepunten, op de stations van Heerlen of Sittard.