Dinsdag 22 januari: aangepaste NS-dienstregeling

Foto: ProRail.nl

Dinsdag 22 januari wordt in een groot deel van het land sneeuw verwacht. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Deze weersomstandigheden kunnen overlast veroorzaken voor weg-, lucht-, en spoorverkeer. ProRail en NS passen de NS-dienstregeling aan. Incidentenbestrijders en storingsploegen van ProRail staan paraat om het spoor en wissels zo snel mogelijk vrij te maken als dat nodig is.

Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers veilig en betrouwbaar kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is. Omdat voor morgen, dinsdag 22 januari, sneeuwval verwacht wordt, nemen NS en ProRail het zekere voor het onzekere en passen de NS-dienstregeling aan. Er rijden morgen minder NS-treinen dan op een gewone werkdag. Op de meeste plekken in Nederland rijden de NS-treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Toch kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden ze reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. Houdt u, vooral tijdens de spits, rekening met langere reistijden of drukte.

Extra maatregelen
Door de NS-dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

ProRail en NS raden reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen en vooral in de spits rekening te houden met extra drukte en een langere reistijd.

Reacties

article
13123
Dinsdag 22 januari: aangepaste NS-dienstregeling
Dinsdag 22 januari wordt in een groot deel van het land sneeuw verwacht. Het KNMI
https://maastricht.nieuws.nl/gemeente/13123/dinsdag-22-januari-aangepaste-ns-dienstregeling/
2019-01-21T18:51:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/212/2019/01/21185001/winterweer_minder_treinen_0-ns-prorail.jpeg
Gemeente, nieuws