Maastrichtse kampioenen 2018 gehuldigd tijdens Sportgala Maastricht

Foto: Gemeente Maastricht.

Koen van der Wijst mag zich Maastrichts sportman van het jaar 2018 noemen. Bij de vrouwen valt de eer te beurt aan Ingrid Creemers. Talent van het jaar is Nils Sinschek en Ferro Mosae ging naar huis met de titel sportteam van het jaar. Een speciale Prijs van Verdienste ging naar Team Super-Maan.

Huldiging
Tijdens een feestelijke avond in Ainsi Theater, die werd georganiseerd door de gemeente Maastricht en Maastricht Sport, werd gisteravond teruggeblikt op bijzondere sportmomenten in 2018. De Maastrichtse sportkampioenen van het afgelopen jaar werden daarbij in het zonnetje gezet en gehuldigd door Wethouder Bert Jongen. Tevens zijn de winnaars bekendgemaakt in de categorieën Talent, Sportvrouw, Sportman en Sportteam van het jaar.

Sportprijzen
De prestaties van de winnende sporters zijn indrukwekkend. Zo trad talent en wielrenner Nils Sinschek toe tot de professionals en tekende een contract bij het opleidingsteam van Team Sunweb. Karateka Ingrid Creemers behaalde in 2018 o.a. een eerste plaats tijdens het NK dames +68 kg en plaatste zich voor het WK in Madrid. Polsstokhoogspringer Koen van der Wijst won goud tijdens de Nederlandse Indoorkampioenschappen atletiek. De Maastrichtse Studenten Triathlonvereniging ging er met de titel ‘Sportteam van het jaar’ vandoor als winnaar in de eredivisie Triathlon. Een speciale prijs van verdienste werd uitgereikt aan Team Super-Maan, bestaande uit Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens vanwege hun grootse prestatie tijdens Ironman Maastricht-Limburg 2018. Waarbij Mathon de gehele Ironman voltooide met zijn gehandicapte vriend Glenn die hij ‘op sleeptouw’ nam.

Jury
De winnaars van de jaarlijkse stedelijke sportprijzen zijn geselecteerd door een onafhankelijke jury onder leiding van atletiektrainer Ben Callemeijn. De prijzen werden uitgereikt door prominenten uit de sportwereld waaronder Bennie Ceulen, Rens Blom en Sarissa de Vries.

(Pers)berichten zijn altijd welkom op Maastricht Nieuws; mail ons!