Eurovisie Songfestival niet naar Maastricht; Eurovisie Songfestival in Ahoy

Foto: © Eurovisie Songfestival - Facebook.

Rotterdam kan beginnen met de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Ahoy. De stad en Ahoy hebben ruim acht maanden de tijd.

De organiserende omroepen hebben vrijdag middels een video met Duncan Laurence in de hoofdrol de winnende stad bekendgemaakt.

“In een stad waar iedereen anders mag zijn”, zegt de zanger over Rotterdam in een video, waar hij voor de Erasmusbrug staat. In de video wordt Nederland als gastland geïntroduceerd aan de hand van beelden van verschillende steden, mensen en festiviteiten.

In de arena in het Rotterdamse complex is meer dan genoeg ruimte voor fans. Daar passen 16.000 mensen in, 6000 meer dan was geëist. Ook aan de andere eisen wordt ruimschoots voldaan. Zo is het dak 23 meter hoog, terwijl een ondergrens van 18 meter werd aangehouden en kunnen de balken meer dan genoeg gewicht aan voor alle camera’s en lichten.

Ahoy en de door Maastricht voorgedragen locatie congrescentrum MECC hadden beide hun eigen voordelen. De capaciteit van beide zalen is ongeveer gelijk. Wel wint de Rotterdamse zaal het in de hoogte van het plafond, maar is de Limburgse vloer dan weer ruim drie keer zo groot.

Anderhalve maand geleden werd duidelijk dat Rotterdam en Maastricht nog in de running waren om het Eurovisiesongfestival te huisvesten. Na bezoeken van de songfestivalcommissie van NPO, AVROTROS en NOS en de door de kandidaten gepresenteerde plannen, was vrijdag de kogel door de kerk.

Laurence won het muziekevenement in Tel Aviv met zijn nummer Arcade en sleepte daarmee de organisatie van het Songfestival voor Nederland binnen. Laurence was de eerste Nederlandse winnaar in 44 jaar tijd. Door zijn winst is Nederland automatisch geplaatst voor de finale. Op 12 en 14 mei zijn de halve finales van de 65e editie van het liedjesfestijn. Op 16 mei is de finale.

https://www.facebook.com/songfestival.avrotros/videos/431673970775032/

Reacties