Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+

Foto: UMC.

Op zaterdag 6 april opent het Maastricht UMC+ haar deuren voor de interactieve Doe- en Beleefdag. Je volgt het verhaal van verschillende patiënten en stapt onder meer binnen in een moderne operatiekamer, voert zelf spannende laboratoriumexperimenten uit en neemt een kijkje in het gloednieuwe centrum voor protonentherapie. Niet alleen zie je de bijzondere plekken van het Maastricht UMC+ en kun je zelf aan de slag, je krijgt ook nog eens volop tips en adviezen voor een gezond leven. Kortom, een inspirerende dag voor jong en oud.

Doe- en BeleefdagTijdens de Doe- en Beleefdag volg je het verhaal van een (of meerdere) patiënt(en). Zo vertelt de 77-jarige Willie over zijn leven met de chronische aandoening hartfalen en neemt Emira je mee in haar ervaringen met artrose in de knie. Onderweg bezoek je tal van plekken waar je op een interactieve manier meer komt te weten over hun verhaal. Zo kom je bijvoorbeeld op de neuro-daycare, neem je een kijkje op de Vaatkamer en mag je een operatie assistent en chirurg alles vragen over hun werk op een hightech operatiekamer.

Voor ieder wat wils
Tussen de verhalen door kun je terecht op het Gezond Idee plein voor een kookdemonstratie, het testen van je gezondheidskennis of een mini-consult van onze diëtisten. Ambitieuze en geïnteresseerde studenten of werkzoekenden kunnen hun hart ophalen op het Werken- en Lerenplein, waar ze volop informatie krijgen over de mogelijkheden van het Maastricht UMC+ als het gaat om opleiding en werk. Ook de jeugdige bezoekers worden niet vergeten en kunnen zelf op ontdekkingstocht door het Maastricht UMC+ met de Kids Challenge.

Over het Maastricht UMC+
Het Maastricht UMC+ is een universitair medisch centrum. Dat houdt in dat we ons niet alleen bezig houden met het leveren van de beste patiëntenzorg, maar ook met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Met de innovatieve inzichten uit het laboratorium verbeteren we de gezondheidszorg en door het opleiden van artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals garanderen we de toekomst van de zorg. Tevens hebben we ziektepreventie en gezondheidsbevordering hoog in het vaandel staan. Vandaar de ‘+’ in onze naam.

De Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ vindt plaats op zaterdag 6 april van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op deze dag openen Maastro Clinic en de Brightlands Maastricht Health Campus eveneens hun deuren voor het publiek.